e-pošta: info@elkoh.si

Sistemi odčitavanja merilnikov

Sistemi centralnega odčitavanja merilnikov

Najpogosteje uporabljena sistema za odčitavanje merilne opreme v večstanovanjskih objektih sta TeleKontrol RADIO in TeleKontrol M-BUS. Za odčitavanje porabe stanj iz merilnih naprav se zaradi karakteristike gradnje objektov lahko uporabijo tudi drugi sistemi odčitavanja.

Odčitavanje merilnikov po sistemu WALK BY

Pri odčitavanju merilnikov po sistemu WALK BY ni potreben vstop v stanovanje, temveč se merilniki odčitajo preko radijske / bluetooth komunikacije iz hodnika objekta.
Sistem odčitavanja WALK BY posreduje podatke o porabi stanj iz merilnikov na sprejemno enoto v nastavljenem terminu. Naloga sprejemnika je, da zbira radijske signale in jih nato preko bluetooth povezave pošilja v prenosni računalnik. Po končanem odčitavanju lahko odčitovalec podatke izvozi in shrani v ustrezen obračunski program. Porabo je možno odčitati tudi za zadnjih 18 mesecev. Za odčitavanje merilnikov je potrebno imeti set za samostojno odčitavanje. Set za samostojno odčitavanje vsebuje sprejemno enoto in ustrezen program, katerega se inštalira na prenosni računalnik.


Z WALK BY sistemom odčitavanja se lahko odčitujejo: